De opleidingen bij Aquavit

Aquavit biedt veel mogelijkheid voor duikopleidingen. Van kaderopleidingen tot specialisaties zoals Wrakduiken of ijsduiken

Ons enthousiaste team van instructeurs hebben jaren ervaring met de duiksport en het lesgeven. 

Nooit eerder gedoken en wil je weten waarom de hype? Neem een introductieduik 

De Nederlandse Onderwatersport Bond en Aquavit is uniek in het opleiden van duikers 

  • Omdat alle instructeurs vrijwilligers zijn en je wordt lid van onze duikvereniging, betaal je alleen de kosten voor boeken, brevet registratiekaart en het nodige cursusmateriaal. 
  • Wij zetten geen druk achter om de opleiding af te ronden zoals bij andere duikorganisaties. Jij bepaalt het tempo! 
  • Een opleiding moet fun zijn  

De NOB-versie op leren en opleiden: 

De NOB gaat ervan uit dat leren iets is dat continu gebeurt. Iedere ervaring kan bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Nadat het nieuwe ingeslepen is, vormt dit op zijn beurt het startpunt van een nieuw leerproces. In onze visie worden mensen met name competenter door te doen. Dat doen vindt in de visie van de NOB met name plaats in de duik- en instructeurspraktijk.  Door in de praktijk een prestatie te leveren (= bijv. een complexe opdracht uitvoeren) wordt men al lerende competenter. Bij dit leren draait het om reflectie: nadenken over de successen en knelpunten bij de uitvoering en hier conclusies aan verbinden.  

 Leren en opleiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het leren van de individuele deelnemer is effectiever, doelmatiger en dus succesvoller, als de bij het leerproces betrokken instructeurs/docenten de leerbehoeften van de deelnemer kennen en de deelnemer kunnen helpen het leertraject ernaar in te richten.  Opleiden is in de NOB-visie een vak en de mensen die daarin een rol vervullen, zijn vaklieden. Zij kennen de praktijk, houden zich voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen en zijn experts als het gaat om het invullen van hun specifieke rol. Dat klinkt ambachtelijk en dat is het ook. Zelfs met behulp van alle nieuwe technologie blijft opleiden werk van en voor mensen. 

Nog nooit gedoken? Ga voor het 1*-brevet 

Heb je nog nooit gedoken? Dan begin je met de 1*-opleiding. Hier leer je de basis van het duiken, zo leer je de materialen kennen, leer je duiktechnieken en ontdek je de handsignalen die je onder water gebruikt. Na deze opleiding kun je zelfstandig (maar natuurlijk altijd met een buddy) duiken tot een diepte van 20 meter. Je brevet is over de hele wereld geldig. 

 

2*-brevet = Advanced Open Water Diver 

Tijdens de 2*-opleiding leer je duiken in getijdenwater, kun je ook na zonsondergang duiken én hoe je je buddy kunt helpen in een moeilijke situatie. Heb jij je Open Water Diver bij een andere organisatie gehaald maar wil je nu liever deze 2*-opleiding volgen? Dat kan! Je Open Water is het 1*-brevet bij de NOB, je kunt met je Open Water-brevet dan ook gewoon beginnen met de 2*-duikopleiding. 

 

3*-brevet = Dive Master 

Bij de 3*-opleiding leer je onder andere hoe je andere duikers begeleidt. Zo leer je hoe je met duikers in opleiding oefent op duiktechnieken én hoe je duikers tijdens een (club)duik begeleidt. Heb jij je Advanced Open Water-brevet gehaald bij een andere organisatie? Dan kun je bij de NOB verder met het halen van je 3*-brevet. 

 

Specialisaties 

Wil je één van de specialisaties volgen die de NOB organiseert maar heb je een brevet van een andere organisatie? Geen probleem! De volgende brevetten staan gelijk aan elkaar, zo kun je kijken welke specialisatie je kunt volgen: 

  • 1*-junior brevet = Junior Open Water Diver 
  • 1*-brevet = Open Water Diver 
  • 2*-brevet = Advanced Open Water Diver 
  • 3*-brevet = Dive Master


Wij bieden de volgende specialisaties aan:
 

 

Heb je jouw duikbrevet bij een andere organisatie gehaald? Dan kan je daar bij de NOB mee verder. Bekijk hier de inschalingstabel.